Zelfbeschikking bij een menswaardig levenseinde leeft, bleek op het congres

20 april 2024

Het einde van het leven kan naar of menswaardig zijn en we moeten zoveel mogelijk zelf kunnen beslissen over onze keuzes. Daarover kon tijdens het congres van GroenLinks-PvdA op 20 april 2024 gepraat worden bij de kraam van ons netwerk Zelfbeschikking en Levenseinde. Van deze mogelijkheid werd volop gebruik gemaakt.

Er kwamen heel veel bezoekers bij de kraam onder andere Jeroen Recourt, 1e kamerlid en voorzitter regionale toetsingscommissie euthanasie, Job Cohen, Hedy d’ Ancona en vele anderen. Er was uitgebreide bijstand bij de kraam en bij de praatsessie van Janneke Tigchelaar en Willie en Piet Swildens. En Tweede Kamerlid Elke Slagt Tichelman had inbreng vanuit het politieke perspectief.

Ons amendement dat luidt: ‘Recht op menswaardig levenseinde heeft het helaas niet gehaald. Klik op amendement om het amendement met toelichting en het advies van de partijbesturen te lezen. Er is dus nog veel werk te verzetten om iedereen die dat wil zoveel mogelijk zelf te laten beslissen hoe een menswaardig levenseinde er uit zou moeten zien. Uit de grote belangstelling bij onze kraam blijkt dat zelfbeschikking bij een menswaardig levenseinde leeft.

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de voorbereidingen waaronder het maken van een banner (zie de foto s) en onze folder,  de kraam heeft bemenst of op een andere manier een bijdrage heeft geleverd, willen we hiervoor heel hartelijk bedanken.

Netwerk Zelfbeschikking en Levenseinde