Startbijeenkomst netwerk Zelfbeschikking & Levenseinde

Door Daan Dankaart op 10 mei 2022

Op 11 april kon ik jullie mededelen dat het bestaan van ons netwerk onder de PvdA-leden gepubliceerd was en we een meer dan verwachte respons van deelnemers hadden ontvangen. Eenendertig deelnemers hebben we inmiddels, en een startbijeenkomst is nu gepland voor zaterdag 18 juni in Amersfoort. We verwachten die dag veertien deelnemers te kunnen verwelkomen. Wij kijken daar erg naar uit, en zijn nu druk bezig om een mooi programma in elkaar te zetten voor die eerste bijeenkomst. In grote lijnen zal dat er als volgt uit zien:

  1. Inleiding en aftrap van het netwerk
    • De aftrap van ons netwerk zal gedaan worden door een zeer inspirerende PvdA’er die ook een grote affiniteit heeft met levenseindezaken.
  2. Ontstaansgeschiedenis van het netwerk
  3. Onderlinge kennismaking van en met de deelnemers
  4. Logistieke/organisatorische aspecten. Tja, je ontkomt er niet aan:
    • hoe gaat ons netwerk haar werk doen?
  5. Pauze
  6. Inhoudelijk thema
    • Wat moet er naar jullie en onze mening geregeld zijn voor een vrijwillig levenseinde, welke voorwaarden moeten daarvoor gelden. De wet stelt al veel, en soms goede regels, maar wat kan er beter en welke wensen hebben wij nog. Bij onze onderlinge kennismaking zullen we hier een eerste keer ( en niet voor de laatste keer) bij stilstaan.

Naarmate de datum van dit evenement naderbij komt, zullen wij de nodige documentatie vergaren en onder de deelnemers verspreiden om een waardevolle en vruchtbare start te kunnen maken.

Wij kijken er naar uit. Wij staan voor een mooi en humaan leven, maar als dit ten einde komt, dan wel graag zo menselijk als mogelijk.

Daan Dankaart

Daan Dankaart

Behalve dat ik actief ben binnen de Partij van de Arbeid (o.m. fractievoorzitter in de gemeenteraad van Hellevoetsluis, campagnecoördinator, tot voor kort lid van de Verenigingsraad, en lid van de Permanente Werkgroep Ledendemocratie), was ik ook al jaren vrijwilliger bij de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig levensEinde NVVE als consulent Adviesdiensten, en nog steeds als

Meer over Daan Dankaart